Productcategorieën

Een ruim assortiment aan tuindraad, poorten, palen, draadpanelen, schanskorven, muurkorven aan betaalbare prijzen......en een eigen levering- en plaatsingsdienst.

 Leveringen en afhalingen kunnen ook op zaterdag !!

Plaatsingstips

VIERKANT VLECHTWERK

 

Als houvast voor het vlechtwerk dienen spandraden aangebracht te worden. Deze worden door middel van draadspanners, die aan hoek- en eindpalen verankerd worden, aangespannen. Aan de tussenpalen kunnen de spandraden die ervoor doorlopen, met behulp van een lus, gemaakt uit een stukje spandraad, gemakkelijk vastgelegd worden.

Rol neerleggen, binddraden losmaken en de rol afwikkelen door gelijkmatig aan de nylondraden te trekken. Bij het afwikkelen kan het gebeuren dat er zich draden draaien en daardoor verkeerd komen te zitten. Verdraai deze dan een halve slag om de regelmaat van de mazen te herstellen.

Het vlechtwerk is opgebouwd uit in elkaar gedraaide draden. Maak gebruik van deze eigenschap voor het aan elkaar verbinden van 2 stukken of voor het inkorten van een stuk.

Vooraleer het vlechtwerk op te richten, éérst de spanstaven aan beide uiteinden van de afrastering door de laatste winding voeren. Dan het vlechtwerk rechtop plaatsen en door middel van binddraad, de spanstaven aan de palen vastmaken.

Vervolgens de afrastering aan de spandraad vastleggen met met binddraad of clips.

Ingeval van onregelmatige mazen deze eerst een halve slag draaien vooraleer de afrastering te spannen.